KBS Šotokan: Osvojili 9 medalja

U sportskoj dvorani Osnovne Škole u Usori po kalendaru Karatee Saveza F BiH, u tehničkoj organizaciji Karate kluba USORA, održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 420 takmičara iz 40 klubova.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 10 takmičara, koji su ostvarili dobar rezultat osvojivši 2 zlatne, 2 srebrene i 5 bronzanih medalja.

ZLATNE MEDALJE OSVOJILI su Durić Amila i Salknović Fatima, srebrene medalje osojili su Mušanović Eldar i Salkanović Dženeta, dok su se bronzanim medaljama okitili Durić Emina,Ćasurović Anida,Mušanović Emrah,Jašarević Elnur i Mandalović Kenan.

Čestitke osvajačima medalja i puno sreće u nastavku takmičarske sezone.Takmičari ŠOTOKANA će u nedjelju, 21.maja, nastupiti u okviru 3.kola Regionalne karate lige u Gračanici, gdje je tehnički organizator KK GRAČANICA.

Nadamo se da će naši takmičari ostvariti dobar rezultat. Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova , našim sponzorima ATRIJUS PROJEKT i Frizerski salon NAIDA.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo , Mušić Advija i Ćasurović Džemal./Tim za medije/