KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U protekla dva vikenda takmičari Karate kluba ŠOTOKAN nastupali su na dva međunarodna takmičenja, gdje su ostvarili zapažene rezultate:

– U sportskoj dvorani u Doboju, u organizaciji Karate kluba SLOGA-HEMOFARM, održan je 19.DOBOJ OPEN, gdje je učešće uzelo 49 klubova sa preko 700 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Austrije. Za naš klub nastupile su 4 takmičarke i ostvarile su zapažen rezultat osvojivši 1 srebrenu i 3 bronzane medalje.

Srebrenu medalju osvojila je Šljivić Halima, bronzane medalje osvojile su Kuduzović Melina, Pepić Lejla i Pašić Belma.

– Juče, 25.novemnra, povodom Dana državnosti BiH u Sportsko privrednom Kulturnom centru Mejdan, u organizaciji Karate klub WINER održano je međunarodno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori i U 21 (mlađi seniori) kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzeo 51 klub sa ukupno 640 takmičara iz Bosne i Hercegovine,Srbije,Hrvatske i Crne Gore.

Za Karate klub Šotokan nastupila su 4 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat, osvojivši 2 srebrene i 2 bronzane medalje.

Srebrene medalje osvojili su Šljivić Halima i Ćasurović Džemal, bronzane medalje osvojili su Pašić Belma i Mušanović Emrah.

Pred nama je još puno takmičenja od kojih izdvajamo:
-08.12.2018.godine 6.kolo Kantonalne karate lige koje će biti održano u Gradačcu
-09.12.2018.godine 18.otvoreno prvenstvo Tuzle u organizaciji KK FORMA TUZLA
-22.12.2018.godine Trofej Husinski rudar Festival karatea TUZLA.

Takmičari K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavljaju sa pripremama za takmičenja koja su pred nama, nadamo se da će naši takmičari ostvariti što bolji rezultat . Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.

Naravno, za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:
Bojić Ahmo -majstor karatea 4.Dan i Bulić Hanifa majstor karatea 2.dan./Tim za medije/