KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U nedjelju, 13. oktobra, u Sportsko privrednom kulturnom centru Mejdan u Tuzli u tehničkoj organizaciji Karate kluba Sloboda, održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 450 takmičara iz 21 kluba tuzlanskog kantona.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 20 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši 5 srebrenih i 11 bronzanih medalja.

Srebrne medalje osvojili su Ćasurović Džemal, Mustafić Ajla, Mešanović Zerina, Habibović Mahir i Hukić Ramela.

Bronzane medalje osvojili su Mušić Ermina, Bulić Esnaf, Nukić Ajla, Šljivić Neira,Pašić Belma,Mušić Vedad, Begić Ahmed, Halilčević Tarik, Kadrić Ajdin, Ćasurović Sejfo i Kalajevac Muharem.

Medalje predviđene za najmlađe učesnike stimulativnog su karaktera osvojili su Ćasurović Anida, Mahmutović Emrah i Mustafić Lamija.

Pred nama je još puno takmičenja i boljih rezultata svakako će biti.Nadamo se da će naši takmičari na predstojećim takmičenjima ostvariti još bolji rezultat .

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova bez kojih sve ovo nebi bilo moguće realizovati i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo , Bulić Hanifa i Ćasurović Emrah./Tim za medije/