KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U subotu, 23. novembra, u Sportsko Privrednom kulturnom centru Mejdan u Tuzli u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih vještina WINER, održan je međunarodni karate kup u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 651 takmičar iz 47 klubova Bosne i Hercegovine,Srbije, Slovenije i Hrvatske .

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 7 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši: 2 zlatne, 1 srebrenu i 3 bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Šljivić Halima i Ćasurović Džemal. Srebrnu medalju osvojila je Kalajevac Emina. Bronzane medalje osvojili su: Pašić Belma,Halilčević Tarik i Halilćević Ajdin.

Slijedećeg Vikenda pred nama je takmičenje u Gradačcu, nadamo se da će naši članovi na predstojećim takmičenju ostvariti još bolji rezultat .Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova bez kojih sve ovo nebi bilo moguće realizovati i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno, za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo i Bulić Hanifa ./Tim za medije/