KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U organizaciji Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine u hotelu “HOLLYWOOD”, u periodu od 24.do 26.01.2020.godine održan je seminar za za majstorska zvanja od 1-5 dana, licenciranja trenera i ispitivača. Seminar su vodili selektori reprezentacija i treneri uspješnih klubova saveza i istaknuti profesori sa fakulteta za sport i tjelesni odgoj.

Na seminaru je učešće uzelo 78 klubova sa oko 350 učesnika, polaganju za majstorska zvanja pristupilo je 79 kandidata.Za Karate klub na ispit za crni pojas izašlo je šest kandidat od čega je uspješno položilo njih pet.

Kalajevac Emina za crni pojas 1.dan, Kalajevac Anes za crni pojas 1.dan, Halilčević Ajdin za crni pojas 1.dan, Bulić Esnaf za crni pojas 1.dan i Pašić Belma za crni pojas 2.dan.

Trenersku licencu obnovili su: Bojić Ahmo majstor karatea crni pojas 3.dan,Bulić Hanifa crni pojas 2.dan, Nuhanović Edina crni pojas 2.dan i Halilčević Lamija crni pojas 1.dan.

Ispitivačku licencu Karate saveza F BiH obnovili su:Bojić Ahmo i Ćasurović Emrah.

Prema riječima mnogih, ovo je bio jedan od najuspješniji i ujedno najbolje organizovanih seminara.Ovim putem još jedanput čestitamo svim našim učesnicima seminara i puno srece i uspjeha u ovoj takmičarskoj godini od srca im želi stručni štab kluba./Tim za medije/