KBS Šotokan: Značajni rezultati u Tuzli

U Subotu, 09. marta, u Sportsko Privredno Kulturnom Centur Mejdan u Tuzli u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova Tuzla- SINBRA, održano je 20. jubilarno takmičenje u karateu, u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 570 takmičara iz 60 klubova iz Turske,Slovenije,Srbije,Crne Gore,Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama i ostvarili su zapažen rezultat osvojivši: 2 srebrene i 9 bronzanih medalja.

Srebrne medalje osvojili su :Mušanović Emrah i Halilčević Ajdin.

Bronzane medalje osvojili su: Ćasurović Anida,Hukić Ramela, Mušić Vedad, Mušić Ermina, Šljivić Merjem, Šljivić Halima, Mahmutović Emrah, Begić Ahmed i Nukić Belma.

•31.marta.2019.godine Karate klub Šotokan Živinice će po 4. put biti organizator Otvorenog takmičenja Tuzlanskog Kantona za djecu od 6 do 13 godina,kadete i kadetkinje, juniore i juniorke u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

Potrudit ćemo se da budemo dobri organizatori i dobri domaćini,da svi sportisti, njihovi prijatelji i roditelji iz našeg grada ponesu sa sobom lijepe uspomene i da im Živinice ostanu u lijepom sjećanju.

Prošle godine učešće je uzelo 26 klubova sa preko 500 takmičara.I ove godine očekujemo isti broj takmičara

Pozivamo sve ljubitelje ovog sporta da 31.03.2019.(nedjelja) sa početkom u 10 sati da dođu i uživaju u borilačkim vještinama .

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT .Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:
-Bojić Ahmo , Bulić Hanifa ,Bošnjaković Amila i Bošnjaković Adelisa./Tim za medije/