KBS Šotokan:Deset medalja sa turnira u Tuzli

Juče je u Sportsko Privrednom Kulturnom Centru Mejdan U Tuzli, u tehničkoj organizaciji Karate kluba Sloboda, organizovano Kantonalno takmičenje za djecu od 6 do 13 godina- kadete i juniore u katama i borbama.

Takmičenje je organizovano po svim preporukama nadležnih institucija o okupljanju osoba u zatvorenom prostoru uz pridržavanje svih propisa.Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 175 takmičara iz 12 klubova.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u pojedinačnim kategorijama . Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši: 7 srebrenih i 3 bronzane medalje.

Srebrne medalje osvojili su Mušnović Emrah,Šlijivić Halima,Ćasurović Anida,Husjnović Džemila,Ćasurović Sejfo,Đogić Mehmed i Ćasurović Džemal.

Bronzane medalje osvojili su Habibović Mahir,Mušić Advija i Kalajevac Muharem.

U ukupnom plasmanu po broju osvojenih medalja na ovom takmičenju K.K. ŠOTOKAN Živinice zauzeo je 6.mjesto.Takmičari našeg kluba nastavljaju sa dobrim rezultatima, što pokazuju osvojene medalje sa ovog takmičenja. Nadamo se da će se takmičarska sezona nastavitii da će biti još ovako lijepih vijesti.

Od 25.do 27.09.2020.godine u Sportsko Rekreativnom Centru u Ajdinovićima, u organizaciji Karate saveza FBiH, održan je seminar i polaganje za majstorska zvanja Crni pojas od 1. do 5.dana.Na oom polaganju naš klub imao je dva predstavnika od kojih je Halilčević Tarik položio za Crni pojas 1. dan, a Ahmo Bojić za crni pojas 4.Dan.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci Grada Živinice,roditeljima naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji su uz nas godinama i bez čije pomoći ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo i Bulić Hanifa, asistenti trenera Anes Kalajevac i Bulić Esnaf./Tim za medije/