KBS Šotokan:Osvojili 11 medalja

U nedjelju, 15. septembra, u sportskoj dvorani općine Lukavac, u tehničkoj organizaciji Karate kluba SENSEI, održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 350 takmičara iz 28 klubova .

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 13 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši: 1 zlatnu, 5 srebrenih i 5 bronzanih medalja

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNU MEDALJU OSVOJIO JE Alen Husejnović.

Srebrne medalje osvojili su :
-Džemal Ćasurović
-Šljivić Halima
-Mešanović Zerina
-Habibović Mahir
-Husejnović Ajla

Bronzane medalje osvojili su :
-Mušanović Emrah
-Hukić Ramela
-Husejnović Džemila
-Nukić Ajla
-Šljivić Neira

-Medalje predviđene za najmlađe učesnike osvojile su i Ćasurović Anida i Emina Rabotić.Pred njima je još puno takmičenja i boljih rezultata svakako će biti.

-Takmičari K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavljaju sa pripremama za takmičenja koja su pred nama.Nadamo se da će naši takmičari na predstojećim takmičenjima ostvariti još bolji rezultat .

U toku je upis novih članova, svi zainteresovani koji bi željeli da treniraju ovu plemenitu borilačku vještinu mogu da se jave kod naših promotera ili da dođu na trening .Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo i Bulić Hanifa Predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić/