KBS Šotokan:Pet takmičara osvojili 7 medalja

Danas je u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčko Distriktu, u organizaciji Sportskog društva “Pobjednik” i KBS “Lokomotiva”, a povodom 22.godine od postojnja Brčko Distrikta održano “13. Otvoreno takmičenje Brčko Distrikta” u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i kadetkinje,juniori i juniorke, seniori i seniorke, kate i borbe pojedinačno i ekipno u svim uzrasnim kategorijama. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 200 takmičara iz 22 kluba iz Bosne i Hercegovine .

Za Klub borilačkih sportova Šotokan nastupilo je 5 takmičara:Advija Mušić,Admir Mušić,Džemal Ćasurović,Anida Ćasurović i Belma Pašić.

Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši 7 medalja od toga: 5 zlatnih i 2 srebrene medalje.

Zlatne medalje osvojili su:Admir Mušić , dvije zlatne medalje , Belma Pašić, Džemal Ćasurović i Anida Ćasurović.

Srebrne medalje osvojili su Advija Mušić i Anida Ćasurović.

“Mi smo zadovoljni sa radom naših takmičara , pogotovu sa našim najmlađim članovim.Opravdali su naša očekivanja.Sav trud koji je uložen u njihovu obuku je nagrađen sa ovako dobrim rezultatom.Na narednom takmičenju dat ćemo šansu i ostalim mladim borcima da se dokazuju i osvajaju medalje za naš grad, da se druže sa svojim vršnjacima i upoznaju svoj kanton i svoju državu.Smisao svega ovoga je druženje,upoznavanje drugih sportista , psihofizička izgradnja svakog pojedinca.Trudimo se da svaki naš član bude društveno odgovorna osoba.Da što više djece sklonimo sa ceste,odvojimo od interneta i učinimo nešto korisno po njihovo zdravlje.
Zahvaljujemo se podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIUS PROJEKT”, kaže nam Ahmo Bojić-predsjednik  KBS Šotokan .

Sve čestitke i našim trenerima,koji svoje znanje i vještine prenose na mlađe uzraste:Ahmo Bojić,Advija Mušić, Emrah Ćasurović,Džemila Husejnović i Belma Pašić./Tim za medije/