KBS Šotokan:Rezultati sa Karate lige TK

Danas je u sportskoj dvorani u Lukavcu, u tehničkoj organizaciji Karate kluba SENSEI, održano 1.kolo Karate lige Tuzlanskog kantona.Takmičenje je obuhvatilo uzrasne kategorije djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori, te seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 20 klubova sa 360 takmičara.Za Karate klub Šotokan nastupila su 4 takmičara u pojedinačnim kategorijama – u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši 1 zlatnu, 2 srebrene i 1 bronzanu medalju.

Zlatnu medalju u Katama za juniore osvojio je Ćasurović Džemal,srebrne medalje osvojili su Mušić Admir i Ćasurović Džemal (borbe juniori), dok je bronzanu medalju u Katama za dječake 10 godina osvojio Husejnović Rasim.

Bronzanu medalju, koja je predviđena za najmlađe uzraste i koja je stimulativnog karaktera, dobila je Durić Amila, kojoj je ovo bilo prvo takmičenje.

Pred nama je još puno takmičenja i boljih rezultata svakako će biti,nadamo se da će naši takmičari nastaviti sa ovako dobrim rezultatima .Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo,Mušić Advija,Husejnović Džemila i Ćasurović Emrah./Tim za medije/