KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

U SPKC Mejdan u Tuzli, u organizaciji Kluba borilačkih sportova „Tuzla “, održano je 24.Međunarodno takmičenje u karateu, TK OPEN-u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori, kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 760 takmičara iz 69 klubova iz Bosne i Hercegovine, Belgije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Za Karate klub Šotokan Živinice nastupilo je 9 takmičara:borbe ekipno dječaci 12-13 godina i juniori borbe ekipno. Naši takmičari su ostvarili zapažen rezultat osvojivši 4 srebrene i 5 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” NASTUPILI SU:Kozarević Hazim, Dedić Emir, Ćasurović Anida,Kozarević Hazim,Ćasurović Džemal,Mušić Admir,Mandalović Kenan , Ćasurović Sejfo, Mustafić Amiri Mustafić Mirza.

Srebrene medalje osvojili su Dedić Emir,Ćasurović Džemal,Mušić Admir i Ćasurović Sejfo.

Bronzane medalje osvojili su Ćasurović Anida, Mušić Admir,Mustafić Amir,Mustafić Mirza i Mandalović Kenan.

KBS ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa pripremama takmičara za predstojeća takmičenja i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. TK OPEN je najstarije karate takmičenje u BiH i važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu, kako po takmičarskom kadru, tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.Na ovom takmičenju učešće su uzeli najbolji karatisti Balkana, te su svi ljubitelji ove plemenite borilačke vještine mogli uživati u zaista fantastičnim borbama.Bila je čast biti dio ove veličanstvene manifestacije.

Već 27.marta naši takmičari će imati nastup u Brčkom, na međunarodnom takmičenju “Memorijal Mehmedlija Brkić”-13. otvoreno prvenstvo Brčko Distrikta.Potrudit ćemo se da i na ovom takmičenju pokažemo da su živinički karatisti respektabilni borci bilo gdje da nastupaju.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi mogli postizati ovako zapažene rezultate.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo crni pojas 4.dan,Ćasurović Emrah crni pojas 2.dan,Husejnović Džemila crni pojas 1.dan,Mušić Advija crni pojas 1.dan i Dedić Emir crni pojas 1.dan./Tim za medije/