KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

U nedjelju, 18.septembra,povodom dana općine Lukavac, u sportskoj dvorani u Lukavcu održano je karate takmičenje “22. KARATE KUP LUKAVAC 2022”, u tehničkoj organizaciji KK “SENSEI”.

Nastupali su takmičari u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti,juniori i seniori, kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo više od 450 takmičara iz 44 kluba BOSNE I HERCEGOVINE.

Na ovom tekmičenju učešće su uzeli i takmičari KARATE KLUBA „ŠOTOKAN“ Živinice i postigli dobre rezultate, osvojivši 2 zlatne i tri serbrene medalje.

Zlatne medalje osvoili su:Mušić Admir i Ćasurović Anida
Srebrene medalje osvojili su:Mandalović Kenan,Durić Amila i Vrtagić Lamija

Bronzane medalje za učesnički nastup koje su stimulativnog karaktera i koje ne spadaju u zvanične rezultate osvojili su i naši najmlađi takmičari:Salkanović Dženeta,Salkanović Fatima,Durić Emina i Jašarević Elnur.

Pred nama je u narednom periodu niz jakih i značajnih takmičenja od kojih izdvajamo “SAVA OPEN” BROD i “Tuzlanski pobjednik” Tuzla .Našim takmičarima želimo puno sreće u nastavku takmičarske polusezone i nadamo se da će nastviti sa dobrim rezultatima.

Zahvaljujemo se podršci Grada Živinice, našem sponzoru ATRIUS PROJEKT i roditeljima naših takmičara,našim trenerima i svima koji na bilo koji način pomažu Karate Klub “ŠOTOKAN”./predsjednik kluba Ahmo Bojić/