KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

Po svim preporukama nadležnih institucija o okupljanju maksimalno 50 osoba u zatvorenom prostoru, uz pridržavanje svih propisa i preporuka, održan je Međunarodi turnir ZVORNIK OPEN 2020.

U nedjelju, 01.novembra, u Sportskoj dvorani u Zvorniku, u organizaciji Karate Kluba Sensei, održan je 6.Međunarodni turnir u karateu ZVORNIK OPEN 2020.

Takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 12 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije.Za Karate klub Šotokan nastupilo je 10 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši 3 zlatne, 6 srebrenih i 1 bronzanu medalju.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:Ćasurović Džemal, Ćasurović Anida i Husejnović Džemila.

Srebrne medalje osvojili su:Mahmutović Emrah,Mušić Advija,Dedić Emir,Đogić Mehmed,Ćasurović Sejfo i Mušanović Emrah.

Bronzanu medalje osvojio je Kalajevac Muharem.

U ovim teškim vremenima za sve grane sporta,kada su na snazi mjere zabrane okupljanja više od 50 osoba u zatvorenom prostoru, treba odati priznanje svim organizatorima ovakvih takmičenja koji imaju hrabrosti i sve potrebne resurse da se ispoštuju sve zakonom propisane higijensko-epidemiološke mjere potrebne za jednu ovako zahtjevnu sportsku manifestaciju.

Takmičari našeg kluba nastavljaju sa dobrim rezultatima što pokazuju osvojene medalje sa ovog takmičenja. Nadamo se da će se takmičarska sezona nastaviti i da će biti još ovako lijepih vijesti.Zahvaljujemo se ovim putem podršci Grada Živinice,roditeljima naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji su uz nas godinama i bez čije pomoći ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo i Bulić Hanifa./Tim za medije/