KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

U organizaciji Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine u hotelu “HOLLYWOOD” u Sarajevu, u periodu od 29.01. do 31.01.2021.godine, održan je Karate seminar za perspektivne takmičare u katama i borbama i polaganje za majstorska zvanja crni pojas od 1 do 5 dana, licenciranja trenera i ispitivača.

Seminar su vodili selektori reprezentacija i treneri uspješnih klubova saveza i istaknuti profesori sa fakulteta za sport i tjelesni odgoj.

Na seminaru je učešće uzelo 62 kluba sa oko 300 učesnika.Polaganju za majstorska zvanja pristupilo je 120 kandidata.Zbog situacije sa pandemijom COVID-19 komisija za zvanja Karate saveza F BiH je oformila četiri komisije i na taj način radila u skladu sa preporukama kriznog štaba o okupljanju maksimalno 30 osoba u zatvorenom prostoru .

Učešće na ovo seminaru ispred Karate kluba ŠOTOKAN Živinice uzelo je 12 članova:
-5 učesnika je polagalo za crni pojas ,
-4 učesnika polagala su za trenersku licencu ,
-1 za ispitivačku licencu i
– 2 su bili učesnici treninga za perspetivne takmičare.

Za Karate klub Šotokan na ispit za crni pojas izašlo je pet kandidata, od čega je uspješno položilo njih četiri:Vrtagić Amila- majstor karatea crni pojas 1 dan, Šljivić Halima- majstor karatea crni pojas 1 dan,
Kalajevac Muharem- majstor karatea crni pojas-tehnički i Begić Ahmed -majstor karatea crni pojas-tehnički.

Trenersku licencu položili su: Mušić Advija- majstor karatea crni pojas 1 dann, Bulić Esnaf- majstor karatea crni pojas 1 dan, Pašić Belma -majstor karatea crni pojas 2 dan i Halilčević Ajdin – majstor karatea crni pojas 1 dan.

Ispitivačku licencu Karate saveza F BiH obnovila je Bulić Hanifa.Treninzima za perspektivne takmičare učestvovali su Đogić Mehmed i Ćasurović Džemal.

Prema riječima mnogih, ovo je bio jedan od najuspješnijih i ujedno najbolje organizovanih seminara.Ovim putem još jedanput čestitamo svim našim učesnicima seminara i puno srece i uspjeha u ovoj takmičarskoj godini od srca im želi stručni štab kluba.ŠPredsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić/