KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

U Sportsko Privrednom Kulturnom Centru u Gradačcu juče i danas održano je 16. prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u karateu za seniore juniore,kadete,veterane i parakaratiste u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova ZMAJ Gradačac ,kome se ovom priikom zahvaljujem na odličnoj organizaciji, kao i Karate savezu F BiH koji je omogućio LIVE STRIM takmičenja preko portala Karate saveza F BiH, tako da su svi ljubitelji ove plemenite borilačke vještine mogli uživati u spektakularnim izvedbama najboljih karatista.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 68 klubova, sa 492 takmičara.

Ponovo je na sebe preuzeo veoma težak i odgovoran zadatak, da opravda bronzanu medalju sa državnog prvenstva BiH i pokuša napraviti iskorak ka ostvarenju sna svakog sportiste a to je da postane najbolji u onome što radi. Naporan rad se isplatio, Ahmo Bojić je osvojio ZLATNU medalju i postao prvak Federacije BiH.

Konkurencija je bila jaka,sama činjenica da je naš takmičar pobjedio aktuelnog prvaka balkana i prvaka BiH u katama za veterane govori puno o kvalitetu takmičara.

Na 16-om prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine K.K. ,,ŠOTOKAN,, je ponovo predstavljao naš najbolji i najiskusniji karatista koji iza sebe ima puno dobrih rezultata,iza koga su godine i godine naporpnog rada. Za očekivati je bilo da će se posle napornih i mukotrpnih treninga naći među osvajačima medalja što je za naš klub samo još jedan pokazatelj da se upornost,rad i odricanje u konačnici isplate.

Pred Takmičarima KK ŠOTOKAN je još dosta takmičenja i potrudit će mo se da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima.Nastojat će mo davati šansu novim i mlađim takmičarima,da kroz svako takmičenje stiču iskustvo koje je neophodno za dobar rezultat. Zahvaljujemo se našem sponzoru Projektni biro Atrius d.o.o. Živinice ,koji je uvijek uz nas i čija nam pomoć puno znači.

Nadamo se da će grad Živinice pepoznati ovaj rad i trud i na odovarajući način nagraditi postignute rezultate.Osvajanje medalja na državnom i federalnom nivou je san svakog sportiste.Pomoć lokalne zajednice je do sada bila značajna nadamo se da će i ove godine biti tako/Tim za medije/