KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

Juče je u Sportskoj dvorani Osovne škole u Sivši, općina Usora, u tehničkoj organzaciji KK USORA, održano karate takmičenje u karateu u KATAMA i BORBAMA u uzrasnim kategorijama djeca od 7 do 13 godina, kadeti i juniori i U 21. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 290 takmičara iz 30 klubova BiH.

Za KBS Šotokan nastupilo je 10 takmičara, koji su osvojili 3 zlatne,3 srebrene i 4 bronzane medalje.

Rezultati koje ostvaruju takmičari pokazuje da se u Karate klubu “ŠOTOKAN” radi kvalitetno i da trenerski tim veoma dobro prenosi svoje bogato takmičarsko iskustvo stečeno na domaćim i međunarodnim borilištima na mlađe takmičare.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI Mušanović Emrah,Ćasurović Anida i Ćasurović Džemal.

SEBRENE MEDALJE OSVOJILI SU Đogić Mehmed,Mušić Advija i Mušić Vedad.

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI Ferizović Amira,Mušić Advija, Husejnovć Džemila i Ćasurović Sejfo.

“Ovo je bilo izuzetno jako i dobro organizovano takmičenje sa velikim brojem kvalitetnih takmičara.Konkurencija je bila velika, ali mi smo po ko zna koji put uspjeli ostvariti dobar rezultat.Na ovom takmičenju ekipu K.K. ŠOTOKAN većinu su sačinjavali samo naši mlađi takmičari kojima je ovo prvi nastupi koji su sa ponosom prestavljali naš klub i nisu nas razočarali.Karate Klub “ŠOTOKAN” osvojio je ukupno 10 medalja i po broju osvojenih medalja je među prvih 9 klubova, što je zaista dobar rezultat”, rekao je Ahmo Bojić-predsjednik KBS Šotokan.

Ovom prilikom se zahvaljujem roditeljima naših takmičara koji su nam bili velika podrška u svemu i bez čije pomoći ne bi ni bilo ovakvo dobrih rezultata./Tim za medije/