KBS Šotokan:Saopštenje za javnost

U subotu, 12.februara, u Sportsko Privrednom kulturnom centru MEJDAN u Tuzli, u organizaciji Karate Kluba DO Tuzla, održano je “7. BiH VALENTINOVO 2022”, Međunarodno takmičenje u karateu, u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori, U 21, seniori,Veterani kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 940 takmičara iz 101 kluba Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije,Crne Gore ,Makedonije,Belgije,Njemačke i Austrije.

Za Karate klub Šotokan nastupili su Ćasurović Anida,Ćasurović Džemal,Ćasurović Sejfo, Dedić Emir, Mušić Admir i Đogić Mehmed.Naši takmičari su nastupili u pojedinačnim i ekipnim borbama, osvojili jednu srebrenu i pet bronzanih medalja.

Srebrnu medalju osvojila je Ćasurović Anida. Bronzanu medalju osvojili su Mušić Admir ,Dedić Emir,Ćasurović Sejfo,Ćasurović Džemal i Đogić Mehmed.

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog međunarednog takmičenja koje je održano u Tuzli, koje važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu, kako po takmičarskom kadru, tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ŠOTOKAN će 25.februara imati nastup na još jednom izuzetno jakom međunarodnom takmičenju-TK OPEN u Tuzli.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našim sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo,Mušić Advija , Husejnović Džemila i Ćasurović Emrah./Ahmo Bojić-predsjednik KBS Šotokan/