KBS Šotokan:U nedjelju spektakl-2.kolo Regionalne karate lige

Klub borilačkih sportova Šotokan bit će domaćin i organizator 2.kola Regionalne karate lige VKF klubova Tuzlanske regije.Takmičenje će se održati 26.marta u Gradskoj dvorani Živinice.Bit će to spektakl koji će okupiti najbolje karatiste, a Gradska dvorana sigurno će biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

KBS Šotokan je obavio potrebne pripreme za održavanje ovog velikog takmičenja karatista, o čemu predsjednik Ahmo Bojić kaže:

“Imamo iskustva kada je riječ o organizaciji ovakvih takmičenja, četiri puta smo već bili domaćini, posljednji puta 26.marta 2021.godine, kada se okupilo preko 500 takmičara iz 30 klubova. Naš klub je uložio mnogo napora u organizaciji ovih velikih takmičenja mladih sportista, a nadam se da ćemo ovoga puta biti još uspješniji domaćini, kako po pitanju organizacije takmičenja , tako i po pitanju osvajanja medalja.I ovoga puta očekujemo još više učesnika nego što je to bilo ranijih godina.Sve pripreme su obavljene i takmičenje spremni dočekujemo”, rekao nam je Bojić.

Karate je odavno postao veoma popularan sport u našem gradu.U raznim kategorijama imali smo prvake BiH i reprezentativce.Kada je riječ o KBS Šotokan, valja istaći da sportisti ovog kluba redovno osvajaju medalje na svim takmičenjima gdje se pojave.

“KBS Šotokan osnovali smo 2006.godine, imamo 50 članova u tri sekcije:Gračanica, Donje Dubrave i Šerići.Naši članovi se takmiče u svim kategorijama, od pionira, kadeta i juniora do seniorske konkurencije.Brojne medalje i diplome krase arhive svih naših članova, jer je svaki od njih osvojio više tih važnih odličja sa takmičenja od lokalnog do međunarodnog značaja.Svakako da i ovoga puta, kada smo domaćini, očekujemo nove medalje i diplome za naše članove”, rekao nam je predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić.

Dakle, 2.kolo Regionalne karate lige VKF klubova Tuzlanske regije može početi i sve je spremno za veliki sportski spektakl kojeg ćemo se dugo sjećati./Š.G./