KBS Šotokan:Uspjeh karatista u Gračanici

U nedjelju, 21. maja, u Sportskoj dvorani LUKE u Gračanici, u organizaciji Karate kluba “Gračanica”,održano je 3.kolo Reginalne karate lige u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti,juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 430 takmičara iz 27 klubova .

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši: 1 zlatnu, 7 srebrenih i 5 bronzanih medalja.U ukupnom plasmanu naši takmičari zauzeli su 7. mjesto.

Zlatnu medalju osvojio je Ćasurović Džemal, srebrene medalje osvojili su:Mušanović Eldar,Ćasurović Anida,Šljivić Merjem,Kamberović Mubin , Jašarević Elnur, Mušić Admir i Ćasurović Džemal, dok su bronzane medalje osvojili:Mušanović Emrah, Mustafić Ajla, Durić Emina, Durić Amila i Šljivić Halima.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci Grada Živinice, roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo, Mušić Advija i Ćasurović Džemal./Tim za medije/