KBS Šotokan:Uspjeh na TK Open

U subotu, 27.februara, u Sportsko privrednom kulturnom centru Mejdan u Tuzli, u organizaciji Kluba borilačkih sportova „Tuzla“, održano je 23.Međunarodno takmičenje TK Open u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 900 takmičara iz 74 kluba iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije,Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 5 takmičara u pojedinačnim kategorijama i ekipa dječaci 12-13 godina. Naši takmičari u ekipnim borbama ostvarili su zapažen rezultat osvojivši bronzanu medalju.

Za Karate klub “ŠOTOKAN” nastupili su Ćasurović Džemal,Mušić Advija, Mušanović Emrah , Mehmed Đogić, Vedad Mušić i Husejnović Džemila.

Ekipa borbe dječaci 12 i 13 godina nastupila je u sastavu Mušanović Emrah, Mušić Vedad i Mandalović Kenan.

U izuzetno jakoj konkurenciji ekipa dječaci 12 i 13 godina osvojila je bronzanu medalju.S obzirom da se radi o izuzetno mladim, ali perspektivnim borcima, ovakvih i još boljih rezultata sa narednih takmičenja sigurno neće nedostajati.

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa pripremama takmičara za predstojeća takmičenja i nadamo se da će mo nastaviti sa dobrim rezultatima.

TK OPEN je najstarije karate takmičenje u BiH i važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu kako po takmičarskom kadru tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.Na ovom takmičenju učešće su uzeli najbolji karatisti Balkana,svi ljubitelji ove plemenite borilačke vještine mogli su uživati u zaista fantastičnim borbama.Zaista je bila čast biti dio ove veličanstvene manifestacije.

Već 7.marta naši takmičari će imati nastup u Brčkom,na međunarodnom takmičenju “3.Memorijal Nešat Ramadani”.Potrudit ćemo se da i na ovom takmičenju pokažemo da su živinički karatisti respektabilni borci bilo gdje da nastupaju.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru “ATRIJUS PROJEKT”, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi mogli postizati ovakve rezultate.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo crni pojas 4.dan, Bulić Hanifa crni pojas 2.dan, Bulić Ahmet crni pojas 2. dan, Ćasurović Emrah crni pojas 2.dan,Nuhanović Edina crni pojas 2. dan, Pašić Belma crni pojas 2.dan i Mušić Advija crni pojas 1.dan./Tim za medije/