KBS Šotokan:Uspjeh na turniru”Valentinovo 21″

U subotu, 13.februara, u Sportsko Privrednom kulturnom centru MEJDAN u Tuzli, u organizaciji Karate Kluba „DO “ Tuzla, održano je 6.Međunarodno takmičenje u karateu “BiH Valentinovo 21” u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 937 takmičara iz 10 država, iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije,Crne Gore ,Makedonije,Italije,Belgije,Njemačke,Austrije.

Za Karate klub “Šotokan” nastupili su:Šljivić Hlima,Bulić Esnaf,Ćasurović Anid, Mustaić Mirza i Vrtagić Lamija.
Naši takmičari su nastupili u pojedinačnim borbma i osvojili su dvije srebrene medalje i to Ćasurović Anida i Mustafić Mirza.

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog međunarednog takmičenja koje je održano u Tuzli i koje važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu, kako po takmičarskom kadru, tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ŠOTOKAN će 27.marta imati nastup na još jednom izuzetno jakom međunarodnom takmičenju,TK OPEN u Tuzli.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našim sponzoru ATRIJUS PROJEKT koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo,Mušić Advija,Pašić Blma i Bulić Hanifa./Tim za medije/