Kick box:Svečano otvoreno državno prvenstvo BiH

Ceremonija svečanog otvaranja državnog prvenstva BiH u kick boxu u Gradskoj dvorani Živinice započela je intonranjem državne himne BiH.Na ringu su se prvi pojavili članovi KUD Živinice,koji su izveli splet narodnih igara.

Ring na kojem se vode borbe prisutnima se prvi obratio  predsjednik KBV „Flek Tom Cat“Živinice Mirnes Vejzović.

Podsjetio je da u Gradu Živinice postoji veliki broj talenata u raznim sportovima, pa tako i u kick boxu:

“Na današnjem državnom prvestvu BiH u kick boxu, koje je ujedno i izborno za reprezentaciju BiH, prijavilo se 44 kluba iz Bosne i Hercegovine sa 234 boksera.Iako smo mi u Živinicama osnovali svoj klub tek prije 5 godina uspjeli smo do sada u svojim redovima dobiti 12 državnih prvaka, neki od njih su birani za najuspješnije sportiste Grada Živinice, te i na današnjem takmičenju očekujemo nove medalje i titule”, rekao je Vejzović,osnivač Kluba borilačkih vjestina „Flek Tom Cat“ Živinice.

Čast da prvenstvo BiH u kick boxu proglasi otvorenim pripala je gradonačelniku Živinica dr.Samiru Kamenjakoviću, koji je pozdravio učeniske prvenstva i poželio im uspjeha u borbama.

Boje živiničkog kluba danas brane Adnan Mulavdić, Ahmed Hrnjić, Almin Hodžić, Amar Arifović, Amra Babajić, Anes Bilajac, Dženan Omerefendić, Esad Kadrić, Faruk Umihanić, Harun Duranović, Harun Spahić, Isak Mehmedović, Maid Bašić, Maja Bogdanović, Marsel Đapo, Nikola Drobnjak, Salahudin Zildžić, Tarik Čokić, Tarik Duraković, Tarik Karić i Zehrina Kadrić.

Među najmlađim takmičarima je Harun Spahić, koji već ima osvojenu medalju:

“Volim ovaj sport, član sam 9 mjeseci i imam osvojenu bronzanu medalju sa državnog prvenstva u Palama.Očekujem medalju i u Živinicama, najmanje srebrnu”.

Klub borilačkih sportova “Favorit BH”iz Bihaća takođe ima puno uspjeha na raznim prvenstvima, te i u Živinicama očekuju nove medalje, o čemu trenerica Ajla Bojić kaže:

“Naš klub boprilačkih vještima je formiran prije 12 godina i za taj period osvajači smo mnogih medalja na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima.Naravno, u Živinciama takođe očekujemo visok plsman i nove medalje najsjajnijeg odličja”.

Za ekipu “Favorit BH”Bihać nastupit će Almir Mujagić, Ahmed Karabegović i Baldar Kurjaković, veoma uspješni i iskusni sportisti.

Generalni pokrovitelji državnog prvenstva BiH u kick boxu su Ured Premijera Federacije Bosne i Hercegovine,Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK i Grad Živinice – gradonačelnik dr. Samir Kamenjaković./Š.G./