KK Basket:Pioniri i kadeti slavili, seniori poraženi

Subota je bila rezervisana za odigravanje utakmica u Tuzli, protiv OKK SLobode II.Pioniri i kadeti su slavili protiv svojih vršnjaka, dok su seniori u uzbudljivoj utakmici ipak poraženi od KK Slobode II.

Seniori su nas navikli ove sezone igrati jaku odbranu i mali broj poena, pa je tako bilo i u meču sa mladim Tuzlacima.Za svaku loptu se vodila velika borba i na poluvrijeme odlazimo sa minimalnom prednošću 29:30.

U nastavku nekoliko loših odluka u ključnim momentima i promašenim slobodnim bacanjima, koje koristi Sloboda i prealzi u vođstvo, koje smo brzo istopili i imali napad za pobjedu, ali smo bili neprecizni i gubimo susret rezultatom 63:61.

Poene za KK Basket postizali su Meštrić 22, Hasanić 10, Mazalović 10, Čičkušić 8, Salkić 5, Vrtagić 4 i Mahmutović 2.

U narednom kolu seniori će dočekati ekipu KK Željo iz Bihaća.

Pioniri i seniori slavili pobjede

Pioniri su ostvarili visoku pobjedu-OKK Sloboda II-KK Basket 31:73.Svi igrači su dobili priliku i pokazali su kvaloitet koji je bio dovoljan za visoku pobjedu.

Kadeti su takođe ostvarili pobjedu, ovoga puta tijesnu-OKK Sloboda II-KK Basket 84:85.Bilježimo izuzetno dobro otvaranje neše ekipe, ali kasnije pad koncentracije dovodi do uzbudljive završnice.

Juniori su bili slobodni.