KK Basket:Počinje rad sa svim selekcijama

 

Seniori Košarkaškog kluba Basket Živinice, nakon titule A2 lige FBiH i odlične sezone, gdje su u 24 kola upisali isto toliko pobjeda, počinju u petak pripreme za prvu sezonu u drugom najjačem rangu takmičenja naše države A1 liga FBiH.

Osim seniora prošle sezone su se takmičile selekcije pionira i kadeta, ove sezone nastupit će sve selekce.Osnovana je selekcija juniora, kao i selekcija predpionira, koja će ove sezone imati više utakmica.

Tokom ljetnog raspusta za mlađe selekcije organizovani su treninzi u Gradskoj dvorani.Trener Amir Meštrić je zadovoljan ljetnim odzivom svojih mladih košarkaša:

“Korisno smo iskoristili ljetni raspust, većina naših članova je dolazila na treninge, osim kada su s roditeljima išli na more.Trenirali smo tri puta sedmično u Gradskoj dvorani, a povremenu i na terenu basketa iza bivšeg Hotela Konjuh.Sve što smo predvidjeli uspješno je odrađeno, tako da spremno ulazimao u novu sezonu sa našim mladim selekcijama”.

KK Basket je značajno omasovio rad svih selekcija i u više mjesta na području Grada Živinice osnovane su škole košarke za osnovce./Š.G./

Na slici:Mlađe selekcije KK Basket sa trenerom Meštrićem