KK IBU Spartans: Ponovo košarkaška poslastica u Živinicama

Prvo kolo drugog dijela sezone KK IBU Spartans igra protiv KK Travnika. Ova utakmica dolazi nakon niza od četiri pobjede, uz nadu da će ekipa i dalje ostati neporažena.U prošlom kolu pobjeđena je ekipa Čelika iz Zenice, a do pobjede Živiničane je predvodio Denis Meštrić sa 34 postignuta koša.

” Nakon teške utakmice protiv Čelika, očekujemo da ni ova neće biti lagana.Sa ekipom iz Travnika smo igrali i pretrpjeli smo poraz nepravednom odlukom “ljudi u crnom”. Rezultat je glasio 87:81,a na 10 sekundi do kraja pri vođstvu domaćina od tri razlike sudija nije sviran očit faul na Grošićem.Na reakciju našeg igrača sudija je dosudio tehničku grešku i to je bio kraj za nas.U prvom susretu veliku prednost su imali u reprezentativcu Kamenjašu,što mislimo da u ovom derbiju to im neće mnogo značiti. Mi smo spremni, u jakom smo trenažnom zamahu, tako ne želimo prekinuti pobjedniči niz.Respekt za protivnika,ali mislim da pobjeda ne smije doći u pitanje, pa prema tome bodovi ostaju u Živinicama”, poručuju igrači i stručno rukovodstvo ekipe.

Tabeli košarkaške A1 lige FBiH predvode ekipe Promo iz Donjeg Vakufa i IBU Spatans sa po 19 bodova.

Utakmicu KK IBU Spartans-KK Travnik sude M.Lasetović,F.Ališehović i Eldar Lolić , dok je delegat utakmice Salih Pirić. Utakmica počinje u 16 sati u Subotu, 2.februara, u Gradskoj dvorani Živinice./Amir Meštrić/