KK IBU Spartans: Dobri rezultati najava za gradnju trening centra

Ekipa IBU Spartansa postigla je vrlo dobre rezultate u prvom dijelu takmičenja u A1 ligi F BiH, osvojivši drugo mjesto na tabela, sa samo bodom manje od prvaka Proma iz Vakufa.

“Kada smo saznali da ćemo se takmičiti u A1 ligi FBiH, pokušali smo dati sve od sebe kako ne bi iznevjerili povjerenje uprave KK Burch, koji su nam dali šansu na osnovu našeg rada u omladinskim selekcijama. Rad sa juniorima tokom ljeta je bio baza za formiranje seniorske ekipe. Tim momcima su priključeni Ado Korkutović, Denis Meštrić i Rusmir Grošić, te dali karakter ekipi. Taj karakter nam je, iz najtežeg rasporeda, donio 7 pobjeda. Uz to sve trenutno smo i najbolja gostujuća ekipa”, ističu u upravi KK IBU Spartans.

KK IBU Spartans je mlad klub koji je za kratko vrijeme uradio mnogo za djecu i omladinu u Živinicama.

“Ovih dana smo obavili mnogo sastanaka na temu mogućnosti i realizacije izgradnje trening centra Spartans. Zvanično smo 21.decembra prošle godine najavili da krećemo u organizaciju oko izgradnje nečega na što će biti ponosan Živinica, a samim time i našeg kluba. Kako u svakom projektu sve krene od skice, tako i mi želimo ovim skicama najaviti izgradnju trening centra koji će omogućiti dalji razvoj košarkaškog sporta u Živinicama”, kažu u upravi ovog kluba.

Ono što je zamišljeno sigurno će biti i realizovano, na osnovu aplikacija raznim fondovima.Za grad kakav su Živinice, koji se povećava iz godine u godinu, sportskih terena potrebno je sve više, a uz to uspjesi KK IBU Spartansa pokazuju da je tako nešto potrebno našem gradu!/Š.G./