KK Spartans:Nakon juniora i kadeti drugi u TK

U nedjelju,20.juna, je odigrano finale  RKS Lige mladih, za kadete. Kako smo i najavljivali finale su igrale ekipe KK Spartansa i OKK Slobode. Izuzetno interesantna utakmica gdje su mladi košarkaši Spartansa igrali srcem do zadnjeg atoma snage.Utakmica između kadeta OKK Sloboda i KK Spartans završena je pobjedom Tuzlaka rezultatom 87:78.

Nakon izuzetno teške sezone, gdje treba cijeniti svaki trud i zalaganje igrača, bez obzira za koji klub nastupao, mislimo da bi bilo ponižavajuće diskutovati suđenje. Zato ćemo čestitati našim momcima na postignutim rezultatima, svakako su to najbolji od osnivanja KK Spartansa. Naravno, izuzmemo li osvajanje prvenstva naše pionirske selekcije.

U velikom dijelu sezone naše selekcije su bile sa samo jednim porazom. Na kraju su radi bolesti igrača pioniri pali i na kraju su bili u 1/4 finala, dok su kadeti i juniori osvojili po drugo mjesto.

Ono čime se najviše ponosimo je afirmacija naših igrača i sa sigurnošću možemo reći da smo u tome uspjeli, Smajlović, Kamberović, Čustović, Hrnjić, Kahrić, Kadrić, Harbaš, Livadić, Mukić, Kalajevac i drugi.

Na finalnoj utakmici najbolji među nama su bili Kahrić sa 33 poena, Hrnjić 27 i nebrojeno skokova, Kadrić 7, Musić 4, Dedić 3 te Kalajevac 3. Još jednom čestitamo OKK Sloboda na pobjedama i želimo im da ispred naše regije osvjetlaju obraz i postignu najbolje rezultate./Tim za medije/