KK Spartans:U toku pripreme za prvenstvene mečeve

Košarkaški klub Spartans uspješno realizuje planirane pripreme u svim selekcijama.Prošlog vikenda su odigrali nekoliko pripremnih utakmica u Srebrenik, gdje su u potpunosti ispunili planirane zadatke.

“Iako je veliki broj igrača izostao radi nahlade ili povrede, sve selekcije su odigrale svoje utakmice. Prvi su igrali kadeti protiv KK Silver Kings i ostvarili pobjedu. Priliku za igru su dobili svi momci. Odmah nakon kadeta na parket su istrčali juniori, gdje smo igrali u kombinovanom sastavu. Također su igrali svi igrači, ali su snalažljiviji bili domaći igrači i tako odnijeli pobjedu”, kaže predsjednik KK Spartansa Mirza Memić.

Odmah nakon utakmica sa Silver Kingsima, nastaviljene su borbe pionira utakmicom protiv KK Gradina, a to Memić ovako komentariše:

“Najveći broj naših pionira je falio, ali je i ostatku ekipe malo falilo da ostvari povoljan rezultat. Ipak su domaćini bili uspješniji. Nakon pionira na teren su izašli kadeti i ponovo ostvarili ubjedljivu pobjedu. I najzad, zadnju utakmicu igraju juniori koji su uložili mnogo energije i bez većih problema odnijeli pobjedu”.

Dan je bio iscrpljujući, ali su svi igrači dobili značajan prostor za igru.Već u tekućoj sedmici Spartanse očekuju nove utakmice./Tim za medije/