KK Živinice:Mirza Hrnčić-veliko pojačanje

Na obostrano zadovoljstvo, danas je i zvanično Mirza Hrnčić novi član-igrač KK ŽIVINICE. Sigurno da angažovanjem Mirze Hrnčića kao novog člana crno-bijele porodice, KK ŽIVINICE dobijaju kvalitet više.

Naime, radi se o velikom profesionalcu, igraču provjerenih kvaliteta, veoma iskusnom igraču, koji će ekipi KK ŽIVINICE pomoći u dosta segmenata.Sa Mirzom dobivamo sigurno najjači centarski tandem u ligi, a i igrača od kojeg ce naši mladi igrači imati šta naučiti.Mirzi želimo srdačnu dobrodošlicu u crno-bijelu porodicu.

Mirza Hrnčić, rodjen je 08.05.1986. godine u Gradačcu. Prve košarkaške korake napravio pod palicom trenerskog trija Terzić, Novalić i Topčagić u rodnom Gradačcu. Nakon kratkog perioda igranja za Gradačac prelazi u KK Sloboda Dita iz Tuzle, gdje ostaje sve do gašenja kluba. Poslije toga igrao je jednu sezonu za KK Čelik i Spars,a onda dvije za KK Vrijednosnice Osijek. Poslije tog inostranog angažmana vraća se u OKK Sloboda, nakon koje je još igrao i za KK Gradinu./Miki Halil Muratović/