KK Živinice:S novim elanom u novu sezonu

Nakon što je okončana takmičarska sezona za sve selekcije KK Živinice i nakon što ljetna pauza polahko završava, KK Živinice se priprema za novu takmičarsku sezonu u svim kategorijama.

Naime, prošla sezona je ponovo za naše seniore bila izuzetno uspješna, s obzirom na to da smo opet igrali play off za najjači rang takmičenja, te očekujemo i od nove sezone, uz nova imena i pojačanja, da budemo na nivou prethodnih sezona.

Isto tako i omladinske selekcije su se takmičile i pokazale znatan napredak, tako da od naredne sezone u Liga Mladih RKS Tuzla, očekujemo da selekcije pionira, kadeta i juniora nastave sa dobrim rezultatima i pomacima, uz stručne, iskusne trenere i jače treninge.

Želimo da obavijestimo naše mlade igrače i roditelje, da će KK Živinice već naredne sedmice zakazati prozivku za sve selekcije, gdje će se prezentirati plan i program rada za selekcije, kako bi se što uspješnije pripremili za nadolazeću sezonu.Ono što želimo da posebno naglasimo jeste, da će sa djecom raditi iskusni treneri, pod nadzorom prvog trenera seniorske ekipe.

Obavještavamo naše članove i roditelje da ovih dana nekolicina naših bivših trenera, koji su bili dio našeg kluba, pokreću svoju privatnu školu košarke, mi im ovim putem dajemo podršku i nadamo se da će ostvariti uspjeh, svaki angažman kojim se djeca koja do sada nisu bila u trenažnom procesu, upućuju na bavljenje sportom ima našu podršku.KK ŽIVINICE također, u ovom momentu nema nikakvih zajedničkih projekata i aktivnosti sa novoformiranom školom košarke.

Pozivamo sve naše članove da nam se pridruže na prozivci, kao i sve zainteresovane koji žele da budu dio naše ekipe. O terminima ćemo sve naše članove obavijestiti na klupskoj fb stranici./Tima za medije/