KK Živinice:Završena najuspješnija sezona

Zajedničkim druženjem igrača, stručnog štaba i uprave, spuštena je zavjesa na ovogodišnje takmičenje u A1 ligi Federacije BiH.Sa ponosom možemo reći, da je KK Živinice odigrao historijsku sezonu, te ispisao historiju živiničke košarke.

Na kraju, porazom u finalnoj seriji od ekipe KK Bošnjak za ulazak u najelitniji rang BH košarke, naši momci su zauzeli 2. mjesto u A1 ligi FBiH, te ostvarili najveći uspjeh živiničke košarke. Podsjećanja radi, ovaj uspjeh je ostvaren nakon prošlogodišnjeg ekspresnog ulazka iz A2 lige, bez poraza, u A1 ligu i to za samo jednu sezonu.

Na početku A1 lige, ambicije kluba su bile da se ekipa u ovom rangu gradi za budućnost i eventualno izbori play off.Prvi dio sezone pod rukovodstvom našeg trenera Almisa Sulejmanovića, ekipa je ostvarila omjer 4 pobjede i dva poraza, zauzimajući treće mjesto na tabeli grupe Sjever, što je bio signal da se možemo boriti za play off.

U drugi dio sezone ulazimo sa novim trenerom Azurom Korlatovićem, koji je uspio uvezati 8 uzastopnih pobjeda i to 6 u regularnom dijelu sezone, te dvije pobjede u polufinalnoj seriji protiv prošlogodišnjeg učesnika prvenstva BIH, KK Vogošća.

Nažalost, u finalnoj seriji nismo uspjeli pobijediti ekipu Bošnjaka koja je imala iskustva igranja u najvišem rangu naše košarke duže nego naša ekipa u A1 ligi, kojoj još jednom čestitamo na ulazku u Premier ligu BiH. Iako smo u obje utakmice imali značajnu prednost, dokazujući da nismo slučajno u finalu lige, ipak, što zbog nedovoljnog iskustva, što zbog sticaja raznih okolnosti, nismo uspjeli napraviti i korak više.Ali, s obzirom na sve okolnosti, samo finale nama je ravno ulasku u elitni rang,…strpljivo ćemo graditi tim, a i uslove koje trenutno nemamo za igranje u najvišem rangu BH košarke ( dvoranu prilagođenu standardima igre u višem rangu kao i budžet).

Želimo da pohvalimo naše momke, našeg kapitena Adu Korkutovića, koji je tokom cijele sezone nosio ekipu do historijskog rezultata, Enesa Latifagića koji je pokazao da je veliko pojačanje, iskusnog Mirzu Hrnčića, Denisa Meštrića i Endina Imamovića, posebna pohvala za „našeg“ amerikanca Mahlon Jones Marquees, koji je dao poseban šarm našoj ekipi, kao i naše mlađe igrače na koje računamo, uz generacije koje stasaju u mladim selekcijama, Namika Čičkušića, Mirsada Vrtagića, Merisa Mazalovića,Samira Sprečaka, Emira Šišića, Amara Mujagića i ostale momke, koji su pokazali da ovaj klub ima budućnost.

Hvala vam momci na zalaganju i borbenosti za naš klub.Posebno se želimo zahvaliti našim sponzorima, bez kojih bi teško mogli funkcionisati u doba pandemije. Sigurno su prepoznali pošten i korektan rad uprave, te se nadamo i daljnjoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.Ovom prilikom pozivamo sve one koji su u mogućnosti da bilo koji način doprinesu radu kluba da nam se pridruže, ovo nije samo naš projekat, ovo je projekat za cijeli grad, za buduća pokoljenja.

Da pomenemo i one koji su nas negativno kritikovali, pokušali ometati naš rad, hvala i vama, vi ste nam bili podstrek više da istrajemo na pravom putu, putu pozitivnih vrijednosti.

Želimo da napomenemo, da smo u ova teška vremena, sve svoje obaveze prema igračima, savezu i svim trećim licima uredno izmirili, opravdali sva uložena sredstva, na što možemo kao Uprava biti ponosni.
Posebna zahvala pripada Gradu Živinice, gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću,Gradskom vijeću, koji su nam velika podrška u svakom momentu.

Nakon okončanja sezone, slijedi pauza, u kojoj ćemo sigurno uraditi mnogo stvari kako bi naš klub u svim segmentima dodatno unaprijedili, te slijedeće sezone bili za nijansu jači. Sa željom za dobro zdravlje i mnogo uspjeha svim našim članovima i simpatizerima, šaljemo veliki košarkaški pozdrav./Uprava KK Živinice/