Kladanj:Rukometni Memorijal veterana “Halilović Mevludin-Din”

U Kladnju je održan 1.Memorijalni rukometni turnir veterana “Halilović Mevludin-Din”, u znak sjećanja na velikog sportistu ovog grada.Učestvovale su ekipe RK Gradačac, RK Maglaj, RK Banovići i domaćin RK Kladanj.

Turnir je okupio mnoga poznata imena BH rukometa, sudiju Aliju Hasića, te Emira Hadžiavdića, Ivicu Đakovića, Nedžada Mašića i druge asove.Inače, Mevludin Halilović je preselio prošle godine i ovo je bila prilika da se oda počast ovom izvsnom rukometašu-golmanu RK Kladanj, ali je takođe imao zapažene nastupe za ekipu bivšeg RO”Konjuh” Živinice na Radničkim sportskim igrama ŠIPAD, gdje je njegova ekipa redovno osvajala pobjedničke pehare.

Pobjednik turnira je ekipa domaćina, veterani RK KLADANJ. Drugo mjesto je RK GRADAČAC, a treće mjesto su zauzeli veterani RK BANOVIĆI. Najbolji golman je Brkić Ismir iz RK MAGLAJ.

Nakon završetka turnira Mevludinov brat Šano, takođe bivši rukometaš, zahvalio se svim učesnicima na učešću na 1.Memorijalu:

“Zahvaljujemo se svim učesnicim turnira, kao i onima koji su bili uz nas i pomogli nam da uspješno završimo ovu sportsku manifestaciju.Moj brat Din imao je veliku želju da naš grad dobije sportsku dvoranu, međutim, nije doživio taj veliki trenutak za sportski Kladanj.Sve je prošlo u najboljem redu i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan”.