Konjuh Adventure–Feel the Nature 2022 powered by Salcano

Dana 3. i 4. septembra Biciklistički klub Živinice organizovao je 6. po redu Konjuh Adventure – Feel the Nature. Do sada najbrojniji KA protekao je u najboljem redu, a po utiscima učesnika i najbolji do sada. U dva dana uživanja na biciklu posjetili smo najljepše predjele zaštićenog pejzaža Konjuh, uživali u prirodi i druženju na najljepši mogući način za nas bicikliste.

Preko 80 biciklista raznih iskustava, mnogo novih lica kao i sve veći broj pripadnica ljepšeg spola učestvovali su u ovoj avanturi. Teška staza, mnogo uspona, kao i blata nije uticala na fino raspoloženje. Najljepši dio dvodnevne ture jeste druženje u kampu uz logorsku vatru, roštilj i spavanje u šatorima.

Okupili smo bicikliste iz različitih dijelova naše zemlje i predstavili planinu Konjuh u najljepšem svjetlu. Oni koji su prvi puta doživjeli Konjuh ostali su bez daha kao svi mi kada se ponovo vratimo u netaknutu prirodu planine Konjuh. Bogati biodiverzitet zaštićenog pejzaža nešto što moramo očuvati i ponosni smo što zajedno sa JU Zaštićeni pejzaž Konjuh radimo na promociji ovog bogatstva i što na pravi način koristimo njegove ljepote. Za nas najbitniji dio ture jesu pozitivni utisci i pohvale od učesnika te divljenje kako sve uspijemo uraditi na pravi način. Zbog toga sa ponosom možemo reći da imamo jedan od najposjećenijih, najorganizovanijih i sa sigurnošću najbolji biciklistički događaj u Bosni i Hercegovini.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez onih koji su podržali Konjuh Adventure – feel the nature 2022 powered by „Salcano“ : Grad Živinice, JU Zaštićeni pejzaž Konjuh, ZH Zola, Pekara Algoritam, Konjuh Lab, Dukat, Aden, Mapex, Caffe bar Živinajs, Zelene doline, Spanish market, Industrija mesa Semić, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i glavni sponzor Salcano, hvala Vam što ste prepoznali naš rad i vidimo se dogodine./Tim za medije/