Košarka: Danas finale turnira Igman-Vogošća

Juče su igrane prve polufinalne utakmice seniorskog dijela turnira. U prvoj utakmici snage su odnjerile ekipe KK Vogošća i KK Spartans.

Na samom početku se mogla viditi razlika od jednog ligaškog nivoa. Vogošća je svo vrijeme vodila i kontrolisala igru, ali su naši momci u jednom trenutku smanjili sa -22 na -6. Međutim, za nešto ozbiljnije nismo imali širinu klupe. Najefikasniji u našem timu bio je Korkutović sa ubačenih 34 poena, dok su ga pratili Grošić i Kasumović. S obzirom da je akcenat naše ekipe stavljen na mlade igrače priliku za igru dobili svi koji su se našli u rosteru. Od mladih najbolje su se snašli Kasumović i Mujagić.
Rezultat je na kraju glasio 77:97.

U drugoj utakmici snage su odmjerile ekipe KK Igman BURCH Ilidža i KK Budućnost Bijeljina. U vrlo neizvjesnoj utakmici, nakon produžetaka, pobjedu je odnio Igman Burch rezultatom 83:73. Cijelim tokom utakmice ekipe su se mijenjale u vodstvu. U produžetak se ušlo kada je Tarčin šutirao za tri poena u zadnjoj sekundi, te je pri tome fauliran. U tom trenutku je Igman bio u deficitu tri poena. Tarčin staje na liniju za slobodna bacanja i iskusno vodi svoju ekipu u produžetak. U produžetku ekipa Igmana je bila koncentrisanija te vođena Agićem povela nedostižnih 10 poena razlike što su iskusno zadržali.

Danas, 6.septembra, u utakmici za 3. mjesto sastaju se u 13:00 sati Budućnost i Spartans, dok će u finalu igrati Igman i Vogošća sa početkom u 17:00 sati./Tim za medije/