Košarka: IBU Spartans-Turbina Jablanica 70:77

Odigrano je 19. kolo A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine,na žalost kao domaćini KK IBU Spartans je pretrpio poraz.Ovaj poraz ne mijenja mnogo toga na tablici.Rezultat utakmice KK IBU Spartans-KK Turbina glasio je 70:77.

Još uvijek smo sa još dvije ekipe u borbi za opstanak-Gen i Konjic,dok je ekipa Travnika već i matematički bez mogućnosti opstanka u A1 ligi.Moram da dodam da još nije poznato ni koliko ekipa ispada iz ovoga ranga takmičenja…dvije ili tri.To ćemo saznati narednog vikenda kada se igra posljednje kolo u najvišem rangu takmičenja.

Sama utakmica je donijela mnogo uzbuđenja i preokreta,odlučila je veća prisebnost gostiju,a nama ostaje žal za propuštenom šansom da se obezbjedi opstanak.Naredno kolo igramo protiv posljednje ekipe na tabeli,ekipe KK Travnika,gdje ćemo tražiti svoju šansu.

Danas su naši omladinci igrali utakmice Lige mladih. Pioniri su upisali još jedan poraz 43:33. Naši najmlađi momci su igrali svoju odličnu utakmicu, ali nam je falio naš Farik i Ismail.

Kadeti su uvjerljivo pobijedili domaću ekipu KK Lions rezultatom 100:74. U odličnoj igri našeg tima istakli su se Nedim Kamberović sa 48 poena, 13 skokova i 11 asistencija, te Ajdin Kahrić koji je ubilježio 34 poena. Ovo je našim kadetima bila 14. pobjeda, te sa nizom pobjeda dočekujemo OKK Sloboda iz Tuzle.

Juniori nisu nastupali, pa će ove dvije ekipe snage odmjeriti u četvrtak./press Spartans M.A./