KK Živinice: Uz pobjedu i paketići za mališane

 

U utakmici 10.kola A1 lige Federacije BiH u Gradskoj dvorani ekipa KK Živinice savladala je Iskru iz Bugojna rezultatom 81:74.

Nakon ove pobjede i nepotpunog 10.kola KK Živinice se nalazi na drugom mjestu tabele, sa 15 bodova, koliko još imaju Travnik i IBU Spartans. Na prvm mjestu je Promo iz Donjeg Vakufa sa 17 bodova.

Vrijedno je istaći da je KK Živinice postavio kutiju za prikupljane novčane pomoći, a u cilju kupovine paketića za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Prikupljeno je 171,10 KM i 50€.

Hvala svima koji su učestvovali u ovom humanom činu. Dječiji osmjeh nema cijenu. KK Živinice su nakon gostovanja u Donjem Vakufu, pokazali da je humanost sastavni dio aktivnosti ovog kluba i da je košarka nešto više od same igre.

Kako su domaći slavili protiv Iskre

Tvrda i neizvjesna utakmica do samog kraja, gdje je na kraju odlučila veća želja i naša ekipa bilježi novu pobjedu. Početak utakmice nije tako nagovještavao jer naša ekipa je kontrolisala utakmicu i na poluvremu je rezultat glasio 46:37.

Koševi Omerovića, Imamovića i ostalih igrača su se smjenjivali.U treću četvrtinu ulazimo nervozno i gosti ozbiljno prijete i dolaze na samo 2 poena zaostatka 62:60. Zadnji period se igra koš za koš gdje gosti prelaze u vodstvo. Stvar u svoje ruke preuzima Djulović sa par sigurnih šuteva i dobrim skokom u odbani. Pripomaže mu najbolji strijelac u našoj ekipi Mazalović Nedim. Odbrana je odradila svoj posao kad je bilo najbitnije.

Žilavi gosti ipak popuštaju u zadnjoj minuti i upisujemo jako bitnu pobjedu. Trener Užičanin je izrotirao 11 igrača od kojih čak njih sedam su zaštićeno godište,bukvalno juniori. Svoje poene su postigli i najmladji Smajlović,Mustafić i Narančić. Hvala gostujućoj ekipi na fer i korektonoj igri.

Strijelci za naš tim:
Nedim Mazalović 21p, 4sk, 6as
Djulović Adnan 19p, 15sk
Meris Mazalović 14p, 6sk,1as
Amir Omerović 9p, 4sk, 3as
Endin Imamović 8p, 2sk

Kod gostiju:
Bečirović Meris 21, 5ak, 8as
Pandžo Aldin 15p, 5sk, 1as
Brečić Boris 18p, 2sk, 4as
Tunović Nedim 13p, 8sk.