Košarka: KK Živinice-KK IBU Spartans 73:83

Večeras je u Gradskoj dvorani Živinice odigrana prvenstvena utakmica 13.kola A1 lige Federacije BiH između KK Živinice i KK IBU Spartans. U ovom gradskom derbiju pobjeda je pripala ekipi IBU Spartans i ovo im je deseta pobjeda u 13 odigranih utakmica.

Konačan rezultat KK Živinice-KK IBU Spartans glasio je 73:83.Domaćini su vrlo dobro počeli utakmicu i prvi dio završili su u svoju korist rezultatom 22:17.Sve je išlo na ruku domaćinima susreta, pa je i treća četvrtina završena u njihovu korist.Košarkaši KK Živinice su dobrim dijelom utakmice pružali dobru igru, ali su posustali pri kraju, u posljednjoj četvrtini, što su iskoristili njihovi sportski protivnici i u finišu susreta Korkutović, Andelija i ostali uspijevaju preokrenuti rezultat i povesti 68:69, te tako do kraja povećavati prednosti da bi na kraju IBU Spartans slavio pobjedu od 10 koševa razlike.

Za KK Živinice najviše koševa postigli su Đulović, Mazalović i Omerović-zanimljivo sva trojica po 14 koševa, dok su kod Spartanaca Andelija i Korkutović postigli po 21 koš.

Današnja utakmica imala je i svoju humanitarnu dimenziju. Uprava KK Živinice je naplaćivala ulaz u iznosu od 3 KM i cjelokupan iznos prodatih ulaznica doniran je Udruženju Naše dijete Kladanj, koji su bili gosti na večerašnjoj utakmici.Svakako da je ovaj primjer za pohvalu i za očekivati je dalje akcije u tom pravcu.Pred početak utakmice živiničke goste na utakmici čekali su paketići./Š.G./