Košarka: KK Živinice u nedjelju kod Gradine

Početkom drugog dijela sezone, ostavku na mjesto glavnog trenera podnio je Ozren Selesković. Na to mjesto je postavljen mladi Almis Sulejmanović.

“Zahvaljujem se Upravi na pruženoj prilici da postanem najmlađi trener u seniorskoj kategoriji i da vodim izuzetno stabilan i dobro organizovan klub”, na početku razgovora nam je kazao Almis Sulejmanović.

Prošlog vikenda odigrano je prvo kolo A2 lige FBiH u kojem je naša ekipa ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv OKK Sloboda Student. Bila je to debitantska utakmica Sulejmanovića na klupi KK “Živinice”:

“Prva utakmica protiv Slobode Student je prošla dobro, onako kako smo i očekivali. Bila je borbena, sa mnogo trke. Pružili smo šansu svim igračima, imali smo širinu i to smo iskoristili”.

Narednu utakmici Živinice su opet gosti. Igra se novi lokalni derbi protiv ekipe Gradine iz Srebrenika.

“U nedjelju gostujemo prošlogodišnjem Premijerligašu, ekipi Gradine iz Srebrenika. Nadamo se još jednoj pobjedi, te da neporaženi u dosadašnjem dijelu sezone, dočekamo derbi protiv Bihaća u Živinicama, a uz energiju, borbenost, kao u prvom kolu, mislim da neće biti problem”, kazao je za kraj Sulejmanović.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 16:30 sati./Tim za medije/