Košarka: Konjic-IBU Spartans 75:80

Košarkaši IBU Spartansa postigli su još jednu gostujuću pobjedu u A1 ligi FBiH, ovoga puta u Konjicu. Rezultat na kraju utakmice Konjic-IBU Spartans glasio je 75:80.

Veoma važna pobjeda naših seniora. U skraćenom rosteru, gdje smo bilo oslabljeni za 5 igrača, veliki dio tereta ponijeli su naši juniori. U rosteru od 10 igrača našlo se 7 juniora i napravili učinak od 26 poena, 12 skokova i 5 asistencija.

Najviše su se istakli Livadić 10 poena uz 100% šut, te je 6 skokova i Andelija 11 poena i 4 asistencije. Međutim, pored njih velike zasluge pripadaju iskusniji Meštriću 25 poena, od čega je 6 za 3 poena, Korkutoviću 26 poena i Grošiću 4 poena i 9 skokova.

Prvi puta su se u timu našli Jašarević i Korajac (mlađi juniori, pored njih je i Mujagić 2001. godište). Ovo je našem timu treća gostujuća pobjeda.

Na kraju prvog dijela prvenstva ekipa IBU Spartans osvojila je 2.mjesto sa 15 bodova, odmah iza Proma koji je šampion sa dva boda više.Čestitke ekipi i treneru Pašiću na hrabroj igri u teškoj utakmici./Tim za medije/