Košarka: Promo-Živinice 80:69

Sinoć je naša sportska priča nastavljena u Donjem Vakufu. Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv najozbiljnijeg kandidata za ulazak u najveći rang takmičenja, gdje su i sami izjavili “pobjedili smo teže od očekivanog”.

Na početku utakmice smo uručili novčanu pomoć za liječenje gospodje Edine Švago uz dugotrajan gromoglasan aplauz mnogobrojne publike. Akciju prikupljanja pomoći su podržali obje ekipe sa komplet igračima,trenerima i Upravom što je jako lijep i human gest. Moramo naglasiti da ovo nije prvi put kako naša ekipa učestvuje u humanitarnim akcijama .

U veoma uzbudljivoj utakmici, teže od očekivanog, domaća ekipa slavila je rezultatom 80:69 (27:14; 17:16; 11:24; 25:15).

Na samom otvaranju utakmice ekipa KK “Promo” je odlično započeo i ostvario 13 poena prednosti nakon prve četvrtine(27:14).U drugoj četvrtini naši momci su zaigrali bolje i hvataju polako svoj ritam. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 44:30 za ekipu KK “PROMO”. Ipak, početak drugog poluvremena pripada nama i tad počinje naša prepoznatljiva igra gdje smo ozbiljno zaprijetili favoritima.

Treću četvrtinu dobijamo u svoju korist (11:24). U zadnju četvrtinu ulazimo rezultatom 55:54 za domaćine. Na početku četvrte četvrtine prelazimo i u vodjstvo uz odličnu odbranu i konkretne završetke u napadu. Ekipu Proma u životu drži najbolji pojedinac susreta Amir Dovadžija koji je bukvalno pogodio sve što je pucao i sa par vezanih trojki pravi razliku koja je na kraju bila za nas nedostižna. Moramo naglasiti da je mnogobrojna publika bila fer i korektna i u presudnim momentima dizala ekipu PROMO do pobjede. Čestitamo ekipi PROMO na pobjedi i fer i korektonoj igri.

Strijelci za naš tim:
Amir Omerović 21p, 2sk, 9as
Adnan Đulović 13p, 4sk, 1as
Nedim Mazalović 8p, 4sk, 7as
Meris Mazalović 8p, 3sk
Mudžahid Smajlović 7p, 1sk, 1as.

Kod ekipe PROMO strijelci su bili:
Amir Dovadžija 35p, 2ak, 3as
Nedim Mustafica 11p, 13sk, 2as
Dino Alkić 8p, 10sk, 4as..

Ovom pobjedom ekipa KK PROMO je osigurala prvo mjesto dva kola prije kraja polusezone dok se naša ekipa nalazi u zlatnoj sredini.

Prelijepo je bilo biti dio ove odlično organizovane utakmice pogotovo što je i za cilj imala humanitarni karakter. Gospodji Edini Švago želimo što brže ozdravljenje./Tim za medije/