Košarka: RKS organizvao seminar za službena lica

Sudijska komisija kantonalnih/regionalnih košarkaških saveza Sistema A KSBIH, 18. i 19. septembra 2021. godine, održala je seminar za službena lica koja će učestvovati u takmičenjima u sezoni 2021./2022.

Na seminaru koji je održan u Hotelu Salis u Tuzli, prisustvovalo je 96 košarkaških sudija i delegata/komesara, koji će u narednoj sezoni biti angažovani na Prvenstvu Bosne i Hercegovine, A1/A2 ligi, te razvojnoj ligi koje bi ove godine u Sistemu A po prvi put trebala okupiti igrače do 21 godine.

Predavač na seminaru bio je Siniša Herceg, FIBA instruktor iz Hrvatske, kontrolor na FIBA BCL i član SK UHKS, koji je pohvalio organizaciju seminara i interaktivmost na predavanjima, a učesnici seminara su imali i provjeru znanja iz poznavanja pravila igre, te test fizičke spreme.

Na seminaru je predstavljena i nova garnitura sudijskih dresova za A1 i A2 ligu BiH, koja je i ove godine nabavljena od proizvođača sportske opreme „Number 1“.

Tokom seminara je održan i sastanak članova Sudijske komisije kantonalnih/regionalnih košarkaških saveza Sistema A KSBIH, koji su usvojili plan rada i zajedničkog djelovanja u narednom periodu.

Tehnički organizator seminara bila su Sudijska organizacija Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla i RKS Tuzla./Regionalni košarkaški savez Tuzla/