Košarka: RMU Banovići po teći puta osvajač Kupa BiH

U susjednim Banovićima fenomenalne uspjehe postiže ženska košarkaška ekipa RMU Banovići.Osim što su prvakinje države, nedavno su osvojile i KUP Bosne i Hercegovine u Banja Luci, gdje je i odigrana završnica najmasovnijeg košarkaškog natjecanja kod nas.

Da bi došle do finala trebalo je pobijediti ekipu Orlova iz grada na Vrbasu i to je bilo finale prije finala!U tom polufinalu bile su bolje od Orlova rezultatom 74:70.U finalu su bile daleko ubjedljivije i s visokim rezultatom porazile su Čelik, tako da su za 8.mart ovaj veliki uspjeh podarile svom gradu.

Jedna od najtalentovanijih košarkašica ekipe grada rudara, Dajana Ibrić kaže da je ovu za nju bio veliki događaj:

“Tek sada su se utisci slegli. U polufinalu smo imali dosta jakog protivnika u ekipi Orlova, te je ova utakmica sama po sebi proglašena finalom prije finala, uz veoma veliku borbu, volju i želju, starije igračice su to iznijele lavovski na svojim leđima, a mi mlađe smo ih bodrile s klupe.Cijelo vrijeme vjerovale smo u njih i na kraju to se pokazalo opravdanim. Zatim finalna utakmica protiv ekipe Čelika! Sve djevojke su dale svoj maksimum i na kraju smo podigle pehar. Važno je napomenuti da je ovo treća godina od kako osvajamo Kup BiH”, kaže nam mlada sportašica Dajana Ibrić.

Ekipa RMU Banovići igrala je u sastavu:A.Ikanović,Dž.Ikanović,Vrančić,Zeljković,Delić,Marković,Popović,Mazlami, Kurtić, Ibrić, Karić i Mešić.Trener: Slaviša Ožegović,pomoćna trenerica Sliško, fizioterapeut Šabanović.Svi su zaslužni što je pehar Kupa BiH ponovo stigao u Banoviće.Čestitamo košarkašicama Banovića na ovom velikom uspjehu.