Košarka: Spartansi gostuju na Ilidži

U narednom 6. kolu A1 lige Federacije BiH sastati će se dvije skoro podjednake ekipe, KK Igman Burch i KK Spartansi. Ova dva tima su po sastavu jako slična. Mladi treneri Kavgić iz Igmana i naš Ninić vode dva mlada tima , koji će u nastavku sezone imati mnogo toga za reći.

Igman je ekipa koja ovaj meč igra na svom parketu i uraditi će sve kako bi bodovi ostali na Ilidži,iako nije siguran nastup iskusnog Tarčina,inače živiničkog zeta.
Trenutno su Igmanovci na omjeru 3:2.

Kada je riječ o našim Spartansima, mi smo jedna od najpotentnijih ekipa u ligi, sa prosjekom godina 19,1 i visinom od 199 cm. Naša mlada ekipa predvođena Nebojšom Maksimovićem i ostalim momcima pokušat će iznenaditi domaćina i odnijeti pobjedu u Živinice. Trenutno naš omjer 2:3, uz vjerovatno najteži raspored od svih ekipa.

Ako se sjetimo prošle sezone ove dvije ekipe su igrale izuzetno dopadljive utakmice sa puno energije. Naša prošlogodišnja utakmica protiv Igmana u Ilidži je okarakterisana kao jedna od najljepših u sezoni.

Sastavi ekipa zasigurno garantuju još jednu atraktivnu utakmicu u sportskom i fair play ambijentu.Utakmica se igra u nedjelju u 19:00 sati na Ilidži i odlična je preporuka za sve ljubitelje košarke./press KK Spartans/

Na slici:Mladi talenat Spartansa Belmin Kasumović