Košarka: Spartansi kod komšija u gostima

Košarkaška sezona u A1 ligi Federacije BiH je uveliko u toku i može se reći da nikada nije bila zanimljivija.Po rasporedu slijedi nam 13. redovno kolo.Naša ekipa IBU Spartans bit će ovaj tjedan gost ekipi , susjedima KK Gračanici.

Ekipa KK Gračanica ima trenutno bolji skor (6-6) od naše ekipe(5-7) koja se nalazi na diobi 7. i 8. mjesta.Ovakav rezultat je predhodio nizom nesretnih okolnosti tijekom sezone.Mi se nadamo da smo prebrodili te takozvane “dječije bolesti” i da u narednih 10 kola ćemo pokazati istinsku snagu.

Iako smo najmlađa ekipa u ligi,po košarkaškoj transfer stranici(Eurobasket.com) sa prosjekom od 19,5 godina,poslije nas su Gen sa 19,9,Igman 21, Bosna 21,5 itd. pokazat ćemo da imamo kapacitete kako trenerske,igračke tako i upravljačku strukturu koja zaslužuje visoku poziciju na tabeli.

Po riječima pomoćnog trenera Šabića tim se pripremao cijeli tjedan,sa po dva treninga svaki dan.Ljekarski bilten je čist,tako da idemo u Gračanicu u kompletnom sastavu.Ko će pobijediti u ovom Kantonalnom derbiju ,Šabić je rekao da protiv iskusne ekipe iz Gračanice bit će veoma teško,ali da razmišlja poslije ovakvih treninga samo o pobjedi.

Utakmica se igra u nedjelju, 26.januar, sa početkom od 19 sati ./Press-Meštrić A./