Košarka: Spartansi „rastopili“ Čelik

Nakon pauze od aprila mjeseca, krenula je ponovo A1 liga Federacije BiH. Spartansi su ušli u sezonu bez nekoliko igrača koji su promijenili sportske destinacije i bez najboljeg strijelca lige kapitena Korkutovića, koji se povrijedio na pripremnoj utakmici protiv Bosne u Sarajevu.Rezultat utakmice Čelik-IBU Spartans  87:92 (20:28 ; 23:18 ; 19:24 ; 25:22).

Naši momci, KK Ibu Spartansi su imali veoma težak zadatak u prvom kolu,Naime , sinoć smo bili gosti u Zenici ekipi KK Čelika.Bila je to baš prava,istinska košarkaška ”ljepotica”.Ljubitelji košarke u dvorani su uživali u potezima i igri mlađahnih Živiničana i poletnih domaćina.

Nakon početnog vodstva domaćina od 5:2,Spartansi preuzimaju vođstvo koje su držali do posljednjih momenata utakmice .Čelik je u nekoliko navrata tijekom utakmice dolazio do daha i vraćao se u igru,ali je ekipa trenera Ninića bila mnogo energičnija i imala više želje za pobjedom.Najzaslužniji za ovu vrijednu gostujuću pobjedu ima novi član ekipe Nebojša Maksimović, koji je imao tripl dabl na ovoj utakmici 32 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

IBU SPARTANS: Klještan Ž.19, Maksimović N. 32, Kamberović N., Brčaninović B., Čičkušić N. 4, Sprečak S., Nezirić E. 10, Kasumović B.1, Vrtagić M. 14, Mujagić A., Antunović S. 6, Livadić R 6. Trener: Ninić B.

Narednog vikenda nam dolazi novajlija u A1 ligi ,ekipa KK Gračanica./Press IBU Spartans  Meštrić Amir/