Košarka:Basket i Gen Star sutra u borbi za A-1 ligu

Večeras su odigrane utakmic Final Foura 4 najbolje ekipe A-2 lige FBiH.U prvoj utakmici ekipa Gen Star iz Fojnice pobijedila je ekipu Iskre iz Bugojna reziltatom 86:70 i plasirala se u finale.

U drugoj večerašnjoj utakmici ekipa domaćina KK Basket Živinice velikom igrom stigla je do ubjedljive pobjede rezultatom 96:63 i takođe se plasirala u finale, te će se u nedjelju sastati sa ekipom Gen Star iz Fojnice.

Ekipa Basketa, predvođena kapitenom Korkutovićem, od samog početka munjevito je krenula i već za 4 minute rezultat je glasio 15:2.Istim tempom nastavljena je utakmica do samog kraja i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Najviše koševa na večerašnjoj utakmici postigao je Meštrić-19, slijede Korkutović 18, Antunović 15, Dadajić 14, Mazalović i Pepić po 11, te Hasanović i Habibović po 4 koša.

Finalna utakmica igrat će se u nedjelju, 7.maja, sa početkom u 19 sati, a, kako smo već istakli, sastaju se domaćini Basket protiv Gen Star iz Fojnice.Očekujemo da će i sutra dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, pa će tako, nadamo se, zajednički proslaviti ulazak u A-1 ligu Federacije BiH./Š.G./