Košarka:Bošnjak-Živinice 117:110

Ekipa KK Živinice odigrala je vrlo dobro utakmicu u Hadžićima, ali je u produžetku pobjeda ipak pripala domaćinima rezultatom 117:110.Tako je u uzbudljivoj završnici prvi meč finala play offa za ulazak u Premijer ligu BiH pripao ekipi Bošnjaka.

Tokom cijele utakmice ekipa Živinica prikazala je da se neće olako predati i da će ostaviti srce na terenu, te tako postići gostujuću pobjedu.Na kraju treće četvrtine imali su prednost 6 koševa (76:82), pa se očekivalo da će završnih 10 minuta proteći u nadmoćnijoj igri.Međutim, domaća ekipa uspijeva izjednačiti rezultat, te povesti 6 sekundi prije kraja rezultatom 104:102, ali naši uzvraćaju i iz slobodnih udaraca Mahlon Jones postiže izjednačenje 104:104, te tako utakmicu vode u produžetak.

U produžetku su domaći košarkaši imali više sreće i pobijedili 7 koševa razlike,ali uz pomoć sudija.Za očekivati je pobjedu u uzvratnom susretu u Živinicama, te tako izboriti pravo treće utakmice, koja bi mogla odlučiti koja će od ove dvije ekipe u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi BiH.

Najviše koševa postigli su Korkutović 27, Hrnčić 24, Latifagić 23, Malon Jones 17…

Treba napomenuti da kraj regularnog dijela utakmice zbog 5 ličnih grešaka nisu dočekali Korkutović, Latifagić, Mahlon Jones, te u produžetcima bez naša tri igrača nismo mogli napraviti više i zabilježiti pobjedu.

Domaćinima se zahvaljujemo na toplom dočeku, te im želimo dobrodošlicu na revanš u Živinice.Našim momcima čestitamo na odličnoj utakmici, borbenosti i zalaganju, te što su predstavili živiničku košarku u pravom svjetlu.

Ipak, velike zamjerke upućene su sudijama, koje su domaćinima pomogli da dođu do pobjede, a o tome Halil Muratović je izjavio:

“Nadam se da će gospodin predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović i sekretar Saveza Amer Čolan pogledati ovu utakmicu i poslati trojicu vrhunskih sudija a ne samo jednog.Ipak, ovo je finalna borba za najviši rang takmičenja i nije za sudije koje su uništili prvu tekmu.Sramotno suđenje i bruka za košarku”,rekao je Muratović./D.A./