Košarka:Dajana Ibrić-najbolja kadetkinja TK

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona održana je 26.manifestacija izbora najbojih sportista TK.Ženski košarkaški klub RMU Banovići proglašen je za najuspješniji kolektiv TK u ženskoj konkurenciji, Dženita Kahvedžić je najuspješnija seniorka, a Dajana Ibrić je proglašena najuspješnijom kadetkinjom TK. Takođe i trener ove uspješne ekipe Slaviša Ožegović dobio je odgovarajuće priznanje.

Ovoga puta više riječi bit će o mladoj i talentovanoj kadetkinju Dajani Ibrić, koja je stazama uspjeha krenula još od osnovne škole.

“Košarkom se bavim već osam godina, a karijeru sam započela u KK ABC basket.Od 2016.godine sam članica ŽKK RMU Banovići, u sezoni 2017/18. osvojili smo Prvenstvo BiH i Kup BiH u seniorskoj kategoriji , te i Prvenstvo BiH u kategoriji pionirki. Zatim prošle sezone smo takođe osvojili Prvenstvo i Kup BiH u seniorskoj kategoriji, a i prvenstvo BiH u kadetskoj kategoriji. Što se tiče kadetske kategorije osvojili smo internacionalni turnir 2019.godine pod nazivom Basket Cup, koji je održan u aprilu, u Sarajevu, gdje sam ja proglašena za MVP(najboljeg igrača) u kategoriji kadetkinja. Ističem da sam prošle godine bila na užem spisku kadetske reprezentacije BiH, ali me povreda udaljila sa priprema.Od priznanja koje sam dobila tokom bavljenja košarkom su proglašenje za najbolju pionirku općine Banovići 2018. godine, te za najbolju kadetkinju općine prošle godine”.

Za mladu i talentovanu košarkašicu ŽKK RMU Banovići vrijeme uspjeha tek dolazi.Jer, Dajana Ibrić je drugi razred Srednje medicinske škole u Banovićima.Posvećenost u radu s mladima najbolji je put da će i u budućnosti Banovići imati jednu od najuspješnijih košarkaških ekipa kod nas, a primjer Dajane Ibrić je najbolja potvrda takvim prognozama./Š.G./