Košarka:Gen-IBU Spartans 67:77

Živinička ekipa KK IBU Spartans došla jo do svoje pete pobjede u A1 Ligi BiH.Sada sa omjerom 5 pobjeda i 5 poraza nalazi se na diobi petog i šestog mjesta.Ovom pobjedom naša ekipa je ponovila prošlogodišnje uspjejhe u Prvoj ligi Federacije,popularno nazvane A1 liga BiH.

Utakmica na košavskom brdu, u predivnom ambijentu dvorane “Jezero”,obilovalo je prelijepim potezima, kako naših momaka, tako i domaćina.Najistaknutiji igrač kod domaćih bio je Gušić.Ovaj mladi centar Gen-a je stvarao velike glavobolje našim momcima u prvom poluvremenu.

Početkom trećeg perioda Trener Ninić je u igru uveo igrača “zadatka” Antunovića,koji je svojom odbranom totalno eliminisao Gušića.Nemoćan i “fizički odstranjen” iz igre Gušić je bio zamijenjen,što je našoj ekipi dalo krila.Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno 32:32,da bi u drugom poluvremenu naš momci rutinirano odigrali i donijeli pobjedu našoj ekipi.

Najistaknutiji pojedinci i strijelci kod nas su ponovo Nezirić (18 p.) i naravno kao i uvijek najborbeniji igrač utakmice Čičkušić (16 p. i 13 skok).

Naredno, 11. kolo,idućeg tjedna smo domaćini ekipi Bošnjak iz Hadžića,koji ima isti omjer pobjeda i poraza./Press-Meštrić A./