Košarka:IBU Spartans-Iskra 74:72

Protekli vikend je igrano 18. kolo A1 lige Federacije BiH. U Živinicama, u našoj dvorani, u subotu je KK IBU Spartans ostvario svoju 12. pobjedu i tako ostao na drugoj poziciji na tabeli.

KK IBU Spartans je pobijedio bugojansku Iskru rezultatom 74:72. Sada skoro sa sigurnošću možemo reći da će Spartansi igrati Play off za ulazak u Premijer ligu. Posao našem klubu je olakšala Turbina koja je sinoć poražena od Brčkog, kao i Čelik kojeg je nakon produžetaka porazio Promo. Od narednog kola kreće borba za pozicije u play off-u. Sve izvjesnije je da je Promo ekipa koja će krenuti sa prve pozicije, ko će zauzeti drugu poziciju mogla bi odlučiti utakmica narednog kola, gdje naši momci gostuju na Ilidži ,gdje se sastaju sa KK Igman Burch.

Koliko je neizvjesna borba za vrh,za redoslijed u doigravanju govori i stanje na tabeli,gdje prve četiri imaju skoro ujednačen omjer pobjeda i poraza.

Da li će se naredne godine u Živinicama moći gledati utakmice koje bi eventualno Spartans igrali protiv Zrinjskog, Sparsa, Širokog Brijega, Slobode i dr. ostaje da vidimo u nastavku prvenstva.Ostala su još četiri kola.

Momcima u klubu ostaje da treniraju i da daju svoj maksimum u narednim mečevima.Uprava kluba i stručni stožer će takođe dati svoj doprinos kao i do sada.Od navijača,simpatizera, ljubitelje košarke i drugih očekujemo da daju maksimalnu,bezrezervnu podršku našem klubu u pravljenju najvećeg košarkaškog rezultata u istoriji košarke u Živinicama .

Juče smo u okviru Regionalne lige mladih IBU Spartans Aluplastik su ugostili ekipu KK Modriča .Tri odlicne utakmice sa puno neizvijesnosti .Pioniri su slavili svoju 17 uzastopnu pobjedu, te su 5 kola do kraja i dalje jedina neporažena selekcija,nalaze se na prvom mjesto sa skorom 17-0 i koš razlikom +370

Kadeti oslabljeni neigranjem Imamovića izgubili u posljednoj sekundi susreta.Do kraja ostaje borba za što bolju poziciju na tabeli,trenutno su na omjeru 9-9 i koš razlikom +24.

JUNIORI Nakon jučerašnje pobjede seniora protiv Iskre i danas su naši juniori pokazali strpljenje i mirnu glavu te dobili odličnu ekipu Modriče .Juniori su na omjeru 9-3 i koš razlikom + 164 ,trenutno su prvi na tabeli. Svoju najbolju partiju je pružio Reuf Livadić koji je tokom cijelog meča dominirao pod košem. Reuf je već na poluvremenu imao 10 poena i 10 skokova. Na kraju je ubilježio svojih 26 p i 18 skokova. Ako uzmemo u obzir njegov jučerašnji učinak, možemo slobodno reći da ćemo u narednom periodu dobiti odličnog igrača na poziciji centra./Amir Meštrić/

Na slici: Kapiten Korkutović u odbranbenom stavu